A Fairmont the Palm hotel Dubajban digitális Motorola rendszerrel javítja a hatékonyságát

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

A Fairmont The Palm Dubajban az ikonikus dubaji Palm Jumeirah-n, a világ legnagyobb mesterséges szigetén helyezkedik el, amelynek pálmafa alakja van. Az üdülőhely 381 vendégszobával és lakosztállyal, hét étteremmel és bárral, üzleti központtal, valamint 3000 négyzetméternyi konferencia- és találkozóhellyel rendelkezik. Magánstrand, négy uszoda, egy konditerem és egy élményfürdő is tartozik hozzá. Ilyen nagyméretű, ultra modern hoteleknél hamar igény keletkezik a korszerű kommunikációs megoldásokra, amelyek a sok főből álló személyzet számára biztosítani tudják az állandó és megbízható kapcsolatot. Ezt hamar felismerte a hotel vezetősége, és dolgozói számára kommunikációs rendszert építtettek ki nemrégiben. Meghatározták a követelményeket az egyes adóvevő készülékekre, amelyeknek megbízható beszédkommunikációt kell biztosítaniuk az adatátviteli szolgáltatások támogatásával. Technológiai partnerük, a Safeer Integrated Systems, a MOTOTRBO™ digitális adóvevő rendszer telepítését javasolta nekik.

A dolgozók most Motorola Solutions SL4000 hordozható adóvevő készülékeket használnak – amely az egyik legvékonyabb és legkönnyebb rádió a piacon – hogy könnyen kapcsolatba lépjenek kollégáikkal, gyorsan és hatékonyan lássák el a feladatukat. A készülékek a vendégek biztonságát is javítják, mivel a személyzet azonnal tud reagálni vészhelyzetekben. Emellett a rendszer lehetővé teszi, hogy a dolgozók kollégáik MOTOTRBO rádióihoz telefonvonalon kapcsolódjanak, így 35%-kal csökkentik a GSM szolgáltatásokért fizetett díjakat.

A MEGRENDELŐ

Megrendelő: Fairmont The Palm, Dubaj

Helye: Egyesült Arab Emírségek

Üzletág: Vendéglátás

Motorola Solutions TERMÉKEK

91 db SL4000 hordozható adóvevő készülék

3 db MTR3000 bázisállomás és átjátszó

MOTOTRBO Capacity Plus egy telephelyes digitális trönkölési megoldás

Egyvezetékes fülhallgató

+ alkalmazások: ZONITH riasztóvezérlő rendszer: az adóvevők figyelmeztetést kapnak, ha az üdülőhelyen beindul a riasztó

Motorola, SL4000

A KIHÍVÁS

A dubaji Fairmont The Palm olyan megoldást keresett az üdülőhely személyzetének – a recepciótól a takarítókig mindenki számára – amellyel azonnal és érthetően kapcsolatba léphetnek egymással. Javítani kívánták továbbá a vészhelyzetek kezelésének módját, és egyúttal csökkenteni a havi mobiltelefon szolgáltatási díjakat.

A MEGOLDÁS

Több lehetséges technológia alapos tanulmányozása után a dubaji Fairmont The Palm úgy döntött, hogy a Motorola Solutions partnerével, a Safeer Integrated Solutions (SIS) vállalattal építteti ki kommunikációs rendszerét. Az SIS, amelynek sokéves tapasztalata van korszerű rádiórendszerek szállításában, a Motorola Solutions MOTOTRBO digitális adóvevő készülékrendszerét ajánlotta: Motorola SL4000 típusú hordozható adóvevő készülékeket, Motorola MTR3000 típusú bázisállomásokat, illetve átjátszókat, és Bluetooth® fülhallgatós mikrofonokat.

A digitális rádiórendszer folyamatos kapcsolatot biztosít az üdülőhely egész területén. Az MTR3000 bázisállomások és átjátszók a MOTOTRBO Capacity Plus egy telephelyes digitális trönkölési megoldással kapcsolódnak egymáshoz, amely biztosítja az üdülőhelynek a gyors és hatékony beszéd- és adatkommunikációhoz szükséges kapacitást. A karcsú és könnyű SL4000 hordozható adóvevő készülékek az érthető és pontos kommunikációt szolgálják – egyedileg és legfeljebb hat beszédcsoportban – amelyek a különféle részlegeket fedik le. Ezek többek között a recepció, az étel- és italellátás, takarítás, biztonság, karbantartás és szobaszervizek.

A SIS telepítette a TRBOnet Interconnect megoldását is. Ennek segítségével a személyzet a vezetékes telefonvonalakat össze tudja kötni a rádió felhasználókkal, és fordítva. Emellett a MOTOTRBO hálózatba integrálták a ZONITH riasztó vezérlő rendszert is, amely észleli a riasztásokat bárhol az üdülőhelyen belül, és automatikusan figyelmezteti a felhasználókat adóvevő készülékükön. A készülékekkel lehetőség van a riasztások távvezérelt nyugtázására, tiltására és kikapcsolására.

ÜZLETI ÉRTÉK

A MOTOTRBO készülékek az üdülőhely működésének és a vendégek ötcsillagos színvonalú kiszolgálásának szerves részévé váltak: legyen szó törölköző cseréről, vagy egy hiba kijavításáról, az üdülőhely személyzete adóvevői segítségével gyorsan megtalálja a munkához legjobban értő, vagy legközelebb tartózkodó személyt.

A készülékek az egyszerű kezelőfelülettel könnyen kezelhetők – minimálisra csökkentve az oktatási igényt – míg a kompakt és esztétikus kivitel illik a személyzet által viselt modern egyenruhákhoz. A kinézethez minőség is társul: a Motorola SL4000 hordozható adóvevő készülékeknek kivételesen tiszta a hangminősége, és egy intelligens audió funkció mindig a háttérzajnak megfelelően szabályozza a beszélgetések hangerejét. Így például a zajos környezetben dolgozó karbantartó csapatok nem mulasztanak el egyetlen hívást sem, míg a rendezvényszervezők a vendégek zavarása nélkül elérhetők.

Az üdülőhely riasztóinak beintegrálása a MOTOTRBO rendszerbe egy másik fontos előnnyel is jár. Ha egy riasztó működésbe lép, a felhasználók figyelmeztetést kapnak a készülékeikre a riasztás típusával és helyével kapcsolatban. Az üzenetek és a hangos riasztások a felhasználók készülékeiről mindaddig nem törölhetők, míg a riasztás helyére nem mennek. Ez a rendszer biztosítja, hogy a riasztásokra gyorsan reagálnak, és ha probléma van, a csoportok rádióik segítségével hatékonyabban alkalmazhatják a vészhelyzeti eljárásokat. A készülékekkel a riasztásokat a vezérlő helyiségbe visszatérés nélkül is törölhetik, ami csökkenti a válaszadási időt.

A rendszerrel pénzt is megtakarítanak. Mivel a rádiókon teljes hálózati elérés van, az üdülőhely személyzetének nem kell a mobiltelefonjait használni. Hasonlóan a telefonos interfész biztosítja, hogy a személyzet rádióval nem rendelkező tagjai bármikor elérik a mozgásban lévő rádió felhasználókat a telefonhálózaton át. Ennek eredményeképpen az éves mobiltelefon használati díjak körülbelül 35%-a megtakarítható.

Emellett a MOTOTRBO biztosítja az üdülőhely által igényelt skálázhatóságot a rendszer szolgáltatásainak bővítésére alacsony költség mellett.

Motorola, SL4000
ELŐNYÖK:

Nagyobb hatékonyság: a személyzet a megfelelő időben a megfelelő emberekkel áll kapcsolatban.

Költséghatékony: 35% megtakarítás a havi mobiltelefon használati díjakból.

Jobb kiszolgálás: a gyors és megbízható kommunikáció  javítja a vendégek kiszolgálását.

Folyamatos kommunikáció: a személyzet bízhat a rádiók megszakítás nélküli működésében.

Integrált rendszer: a rádiók beszéd- és adatátvitelt is biztosítanak.

Megnövelt biztonság: a riasztások rádiókra küldött figyelmeztetéseivel a személyzet gyorsan és hatékonyan reagálhat a váratlan eseményekre.

Tisztább kommunikáció: a kiváló minőségű digitális hang biztosítja a pontos kommunikációt.

Gyönyörű kivitel: a rádiók esztétikus kivitele kiegészíti a személyzet öltözékét.

Könnyen használható: az egy érintéses funkciók és az egyszerű kezelőfelület csökkenti a szükséges oktatás idejét.

Hosszú ideig használható akkumulátor a hosszú műszakokhoz: a készülékek 20%-kal hosszabb ideig használhatók a feltöltések között, mint az analóg rendszerek.

Befektetés megtérülése: a megoldás skálázhatósága lehetővé teszi az üdülőhelynek a szolgáltatások bővítését alacsony költség mellett.

„Sikerünk egyik oka, hogy odafigyelünk a részletekre, a kifogástalan szolgáltatásokra és gyorsan reagálunk a vendégeink igényeire. Az információ időbeli és pontos megosztása a személyzet tagjai között alapvető fontosságú az ötcsillagos szolgáltatások nyújtásában. A MOTOTRBO rendszer segít bennünket ezeknek a céloknak az elérésében a megbízható és stabil kommunikációs rendszerrel. Személyzetünk hatékonyabban használja ki az idejét, ami az egész vállalat működésének hatékonyságát javítja. Emellett az SL4000 rádiók adatátviteli szolgáltatásaival a csapatok együttműködése jobban koordinálható, és javította vészhelyzeti rendszerünk működését is.”

Sherif Hassanin, biztonsági vezető, Fairmont The Palm, Dubaj